Αρχική Σελίδα Συζητήσεις Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΠΕ19 Ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο που "εκφωνεί" τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Τοποθέτηση ετικέτας: , , ,

Αυτό το θέμα περιέχει 0 απαντήσεις, έχει 1 φωνή, και ανανεώθηκε τελευταία από  Αναστάσιος Κλείσας 3 χρόνια, 11 μήνες πριν.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #415

  Αναστάσιος Κλείσας
  Συντονιστής

  Μια φωτογραφία του project
  Η εργασία που πραγματοποίησα στην επιμόρφωση ήταν η δημιουργία ενός θερμομέτρου που χρησιμοποιούσε έναν αισθητήρα τύπου RHT03 για να διαβάσει την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια η θερμοκρασία και η υγρασία απεικονίζονταν σε μορφή κειμένου σε μια οθόνη OLED 0,96 ιντσών ανάλυσης 128×64 βασισμένη στο SSD1306. Ταυτόχρονα, με τη χρήση της βιβλιοθήκης talkie, η θερμοκρασία και η υγρασία εκφωνούνταν από το Arduino και στέλνονταν και στη σειριακή θύρα. Με τη βιβλιοθήκη talkie μπορούμε να κωδικοποιήσουμε φωνή, χρησιμοποιώντας Linear Predictive Coding, έτσι ώστε να χρειάζεται λίγο χώρο στη μνήμη του arduino. Το πρόγραμμα είχε λεξιλόγιο 45 λέξεων και υπήρχε και χώρος για αρκετές ακόμη λέξεις. Φτιάχτηκε μια συνάρτηση, η sayNumber η οποία μπορεί να εκφωνήσει αυτόματα έναν αριθμό τύπου float με ένα δεκαδικό ψηφίο μετά την υποδιαστολή.

  Ο κώδικας της εργασίας διατίθεται στο github: https://github.com/tkleisas/arduinotalkiegr

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.